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L’estiva – Pizza with spelt flour

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/l%27estiva-pizza-with-spelt-flour
Total time
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15 Minutes
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
8 Minutes
Rest time
4 Hours
Difficulty
easy
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Ingredients

Ingredients for 3 pizza à 250 g

460 g White spelt flour
40 g Farina integrale di farro
325 g water (4 ºC)
12 g ADAM - lievito madre natural yeast
13 g salt
-
q.s. desired topping
q.s. Durum wheat semolina bio

Preparation

  1. Put the flours, the lievito madre natural yeast and 300 g of water in the mixer and knead at first speed until a smooth and homogeneous dough is formed. In half add the salt and the remaining water and increase the speed until you get a smooth and homogeneous dough. Place in an oiled container and leave to stand at room temperature for 30 minutes.
  2. Divide the dough into portions of about 250 g and let it rise at room temperature until doubling it will take about 3 hours.
  3. Preheat the oven to the maximum temperature, with the refractory stone or baking sheet inside. Sprinkle the dough with semolina to avoid sticking to the worktop. Start from the center of the dough and tap with your fingertips to enlarge in a circle. Leave a slightly swollen edge of about 2-3 cm. Sprinkle with tomato.
  4. Bake in the static oven at 250 ºC (230 ºC ventilated oven) for 5 minutes. Distribute the mozzarella, top as desired and bake for another 2-3 minutes.
Farina integrale di farro
Il farro selezionato viene delicatamente macinato nel Molino Merano diventando farina integrale fine con tutti i preziosi componenti del grano intero. È particolarmente adatto alla produzione di pane integrale, ma può essere utilizzato ovunque come alternativa al grano. La farina di farro integrale ha il tipico sapore di nocciola ed è molto digeribile. Già nel XII secolola badessa Hildegard von Bingen giurò sul farro: "Il farro è il miglior grano, grasso e potente e più digeribile di tutti gli altri cereali. Dona all'anima umana felicità e la riempie di serenità".

1000 g

€2.45

White spelt flour
La farina di farro fine, di colore chiaro, può essere utilizzata in molti modi. È particolarmente adatta per la produzione di pani leggeri, torte, basi per pizza e pasta. Il farro ha una nota di nocciola ed è molto digeribile. Già nel XII secolo Hildegard von Bingen ne apprezzava le proprietà particolarmente preziose. Provate a usare la farina di farro biologica nella vostra prossima torta di farro o pasta per pizza!

1000 g

€2.55