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Wholemeal Tortellini with Chanterelles Mushrooms

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/wholemeal-tortellini-with-chanterelles-mushrooms
Total time
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60 Minutes
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
5 Minutes
Rest time
30 Minutes
Difficulty
easy
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Ingredients

4 portions

For the pasta
200 g Durum wheat semolina bio
100 g Wholemeal flour bio
2 eggs
5 g salt
For the filling
20 g onion
1 garlic clove
20 g butter
200 g chanterelles mushrooms
q.s. salt and pepper
100 ml cream
3 parsley stems
20 g grated Parmesan cheese

Preparation

  1. Mix all the ingredients for the pasta dough and leave to rest in the fridge for approx. 30 minutes.
  2. In the meantime, prepare the filling. Finely chop the onion and garlic, wash the Chanterelles then cut into small slices. Melt the butter in a frying pan and gently cook the onion, garlic and Chanterelles. Add the cream and season with salt and pepper. Gently cook for a further 1-2 minutes. 
  3. Roll out the dough thinly, using a rolling pin or pasta machine. When the filling has cooled, add the chopped parsley and grated Parmesan cheese.
  4. Cut the rolled-out dough into squares of about 4 x 4 cm and place about 1 teaspoon of filling in the centre of each square. Working one square at a time, moisten the edges with water, fold it into a triangle, matching the sides and then join the two free ends...and you have tortellini! 
  5. Cook the tortellini in boiling salted water for approx. 5 minutes and season with any remaining chanterelle sauce, melted butter and parmesan cheese.

In collaboration with @annalenashearthbeat


Durum wheat semolina bio
La pregiata semola di grano duro biologico del Molino Merano è caratterizzata da un aroma leggermente dolciastro e da un accattivante colore giallo, che si deve all'elevato contenuto di carotenoidi. Grazie al loro effetto antiossidante, questi svolgono un ruolo importante nell'alimentazione umana. Mescolata con farina di grano tenero, la semola di grano duro è perfetta per tutti i tipi di pasta, e garantisce che questa mantenga la sua consistenza anche dopo la cottura. È anche particolarmente adatta per spolverizzare la superficie della pizza o degli gnocchi.

1000 g

€2.45

Wholemeal flour bio
La farina integrale biologica del Molino Merano conferisce alle vostre creazioni un gusto tipico, forte e aromatico e può essere utilizzata in molti modi. È ideale per la cottura di pane, panini e dolci salati, nonché per la preparazione di pasti prelibati. Con la farina integrale, tutti i componenti del grano intero vengono frantumati e utilizzati e vengono trattenute le preziose sostanze nutritive e le fibre. Questa farina di grano integrale è prodotta con chicchi di grano selezionati provenienti da coltivazioni biologiche certificate.

1000 g

€2.20