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Grilled Pizza with Raw Ham, Rocket & Fior di Latte Mozzarella

Source: https://www.meranermuehle.it/rcp_recipe/grilled-pizza-with-raw-ham-rocket-and-fior-di-latte-mozzarella
Total time
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15 Minutes
Baking/cooking time
Created by potrace 1.16, written by Peter Selinger 2001-2019
10 Minutes
Rest time
5 Hours
Difficulty
easy
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Ingredients

For 4 pizza

5 g ADAM - lievito madre natural yeast
300 g Soft wheat flour no. 4 type 00
30 g Wholemeal flour bio
220 ml water
5 g salt
q.s. Durum wheat semolina for shaping
the Filling
50 ml tomato passata
5 g oregano
2 x mozzarella Fior di Latte (approx. 125g each)
12 raw ham slices
50 g rocket leaves

Preparation

  1. Mix the Lievito Madre, together with the soft wheat flour, the wholemeal flour and water for approx. 5 minutes. Add the salt and knead for another 5 minutes until a smooth and uniform dough is obtained. Cover and set aside for approx. 5 hours at room temperature. 
  2. Preheat the grill with the refractory plate until a minimum temperature of 250-300°C is reached. Divide the dough into four pieces, then gently roll over the semolina (don’t use a rolling pin) leaving a raised border. 
  3. Spread the tomato passata evenly over each pizza and dust with oregano. Bake each pizza one-by-one on the refractory plate for approx. 8 minutes. Arrange pieces of roughly cut pieces of mozzarella onto the pizza and bake for a further 2 minutes. After baking, add 3 slices of raw ham and a little rocket.
Soft wheat flour no. 4 type 00
La farina di grano tenero tipo 00 nr. 4 del Molino Merano è una farina versatile ed è nota anche come farina universale. Viene utilizzata in cucina per tutti le ricette improvvisate - una farina polivalente che si adatta ad ogni occasione, da tenere sempre in dispensa! È prodotta con chicchi di grano selezionati e di alta qualità.

1000 g

€1.65

Wholemeal flour bio
La farina integrale biologica del Molino Merano conferisce alle vostre creazioni un gusto tipico, forte e aromatico e può essere utilizzata in molti modi. È ideale per la cottura di pane, panini e dolci salati, nonché per la preparazione di pasti prelibati. Con la farina integrale, tutti i componenti del grano intero vengono frantumati e utilizzati e vengono trattenute le preziose sostanze nutritive e le fibre. Questa farina di grano integrale è prodotta con chicchi di grano selezionati provenienti da coltivazioni biologiche certificate.

1000 g

€2.20